Hoe de compatibiliteit met een partner te bepalen?

89

Van nature is een persoon een sociaal wezen,.namelijk. hij kan niet lang zonder de samenleving van andere mensen leven.

Het moderne leven dicteert de noodzaak om te communiceren met een breed scala van mensen. Bovendien is de interactie bij sommige mensen episodisch en kort in de tijd, met anderen communiceren we lange tijd en heel vaak. Communicatie vangt alle levensferen-persoonlijk, zakelijk, intiem. Een positief partnerschap maakt ons leven zinvol, interessanter, we ervaren een gevoel van emotioneel comfort. Als het partnerschap een negatief karakter heeft, is er een gevoel van depressie, we bevinden ons in een constante staat van ontevredenheid en onrealisatie.

Het probleem van het bepalen van psychologische compatibiliteit is zo oud als de wereld. Zelfs in de oudheid, compatibiliteit tussen partners werd geprobeerd te identificeren en uit te leggen met de hulp van astrologie, numerologie; te voorspellen met de hulp van verschillende soorten waarzeggerij. In de moderne wereld zijn dergelijke methoden voor het bepalen van compatibiliteit toegevoegd aan deze onconventionele methoden, zoals Compatibiliteit door bloedgroep, door menselijk ontwerp, enz..

De compatibiliteit van partners is van doorslaggevend belang bij het aangaan van persoonlijke relaties, het creëren van een gezin, omdat een goede psychologische compatibiliteit een kans biedt om lang naast elkaar te leven, te interageren, conflictsituaties te overwinnen of conflicten effectief op te lossen.

Hoe kunnen we de psychologische compatibiliteit van partners bepalen?

Compatibiliteit omvat verschillende componenten:

1. Fysiologische compatibiliteit. De eerste waarneming van een persoon vindt plaats op een onbewust niveau, meldt sex-news.ru. Bij de eerste kennismaking worden dierlijke instincten geactiveerd. We ervaren een nieuwe kennis door sensaties – op het niveau van uiterlijk, geur, timbre van stem, pantomime,.etc. En in het proces van de eerste interactie, zonder te weten waarom, beginnen we een gevoel van sympathie of antipathie te voelen. Heel vaak blijkt de eerste indruk verrassend waar te zijn.

2. Direct psychologische compatibiliteit. In het proces van communiceren met een persoon leren we over de motieven van zijn gedrag, de oriëntatie van de persoonlijkheid, de eigenaardigheden van het wereldbeeld. En we worden bevestigd in het idee dat dit “mijn” persoon is, of vice versa, we begrijpen duidelijk dat deze persoon niet geschikt is voor mij. Als je op geen enkele manier kunt beslissen, onthoud dan dat, nadat je het objectief bestaande proces van “lappen personages” hebt overwonnen, je nauwkeurig kunt bepalen of je contactpunten hebt met deze persoon of dat je diametraal tegenovergestelde persoonlijkheden bent.

Psychologen zeggen dat koppels het beste met elkaar kunnen opschieten, waarbij het temperament van de ene partner een aanvulling is op het type karakter van de andere (sanguine en melancholisch, cholerisch en flegmatisch).

Er is ook een goede compatibiliteit tussen partners die een vergelijkbare levensstijl leiden en gemeenschappelijke belangen hebben.

3. Seksuele compatibiliteit. Intieme relaties in het leven van naaste mensen zijn uiterst belangrijk. In het leven zijn er vaak gevallen waarin zelfs de ongelijkheid van personages wordt gladgestreken als de echtgenoten wederzijds plezier in bed krijgen. Tegelijkertijd, als er een goede compatibiliteit is op andere gebieden en er problemen zijn in intimiteit, is het mogelijk om deze sfeer van relaties aan te passen, rekening houdend met de behoeften van beide echtgenoten, met behulp van verschillende seksuele technieken, rollenspellen, die helpen complexen in bed te overwinnen.

4. Geestelijke, culturele en intellectuele Compatibiliteit.
Het is moeilijk om een relatie met een partner te onderhouden als je verschillende levensprincipes hebt; absoluut verschillende niveaus van opvoeding, onderwijs, spiritualiteit. Geen wonder, onze voorouders raadden aan om de familie van hun uitverkorene goed te leren kennen voordat het leven met hem werd verbonden.

Het is noodzakelijk om de keuze van uw partner in de persoonlijk-seksuele sfeer op verantwoorde wijze te benaderen, omdat ons geluk, welzijn, carrière, gezondheid en uiteindelijk het leven grotendeels hiervan afhangt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here